Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Доставка между офисите на Еконт"

Повече за услугата “Доставка с куриер”

 1. Какво е важно да знаеш за доставките с куриер?

 

 • Доставките с куриер се приемат от твоя адрес или офис на Еконт Експрес.
 • Доставката е до адрес на Получател или в офис на фирма Еконт Експрес.
 • Минималната цена за куриерската услуга е сметната на база тегло на пратката от 1кг. без наложен платеж, изпратена от офис на Еконт Експрес до врата на получател или от врата на подател до офис на Еконт Експрес, без такса гориво и пътни условия, която се обявява от Еконт Експрес на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Подходяща е за пратки с тегло от 1 до 50 кг.
 • Към всички пратки потребителите могат да ползват безплатно услугите Преглед, преглед и тест, Преглед, тест и избор, както и услугата Всички възможни указания.
 • Можете да опаковате пратката си с фирмените опаковки на Еконт или да ползвате собствена опаковка. Вижте видовете опаковки, предлагани от Еконт, и тяхната цена: http://www.econt.com/tariff-firm-pack/. Отстъпката от 10% не се прилага при избор на фирмена опаковка на Еконт.
 • Пратките се доставят на следващия работен ден от подаването на пратката срещу документ за самоличност на лицето, посочено като получател. Ако лицето е малолетно, пратката се предава на негов родител или законен настойник, или на изрично упълномощено от получателя или настойника му лице.

 

 1. Допълнителни услуги към пратката

 

 • Наложен платеж – когато пратката пътува с тази услуга, ще бъде предадена на Получател само и след като е заплатил посочената от теб стойност на наложения платеж, освен ако не е попълнено разпореждане от Подател в товарителницата: “Разрешавам пратката да се прегледа от Получателя и да плати наложения платеж само ако приеме стоката ми”. В случай, че стоката бъде отказана от Получателя, Еконт Експрес ще  те уведоми как да направиш Разпореждане за промяна в условията на доставка на пратката. При попълнено Разпореждане за връщане на отказана от Получател пратка, стойността на услугата Наложен платеж отпада от дължимата куриерска услуга.
 • Обратна разписка - това е документ, удостоверяващ приемането на пратката от нейния получател с ръчно вписани от него имена и поставен подпис. Допълнителната услуга Oбратна разписка се заплаща допълнително към основната куриерска услуга и е в размер на 3.50 лв. за пратка.
 • Обявена стойност - повишена отговорност на куриера до размера на обявената от подателя стойност с лимит до 10 000 лв. Допълнителната услуга Обявена стойност се заплаща допълнително и оскъпява цената на куриерската услуга с 0.24% от обявената стойност.

 

 1. Как да използвам отстъпката от 10% през OLX?

 

 • Подготви товарителница през секция Доставки -> Доставка между офисите на Еконт. Ако разполагаш с принтер, може да принтираш товарителницата за по-бърза обработка на данните в офиса на Еконт Експрес, но това не е задължително – достатъчно е да запишеш номера на пратката, за да го представиш в офиса на Еконт Експрес.
 • Занеси пратката в най-близкия офис на Еконт Експрес или или използвай най-близкия Еконтомат с достъп 24/7. Движението на пратката може да проследиш в секция “Моите доставки.
 • Можеш да опаковаш пратката си с фирмените опаковки на Еконт или да използваш собствена опаковка. Видовете опаковки, предлагани от Еконт, и тяхната цена можеш да видиш на следната страница: http://www.econt.com/tariff-firm-pack/
  Отстъпката от 10% не се прилага при избор на фирмена опаковка на Еконт.

 

За допълнителна информация, моля, свържи се с консултантите на Еконт Експрес на телефон 0 7001 7300 и email: info@econt.com. За актуална информация и подробно описание на услугите на Еконт Експрес можеш да посетиш и тяхната интернет страница ТУК.