Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Our site is currently down for maintenance.

Повече за услугата "Куриер на адрес"

 1. Какво е важно да знаеш за куриерските пратки?

 

 • Kуриерски пратки се приемат от твоя адрес или офис на Еконт Експрес.
 • Доставката е до адрес на Получател или в офис на фирма Еконт Експрес.
 • Минималната цена за куриерската услуга е сметната на база тегло на пратката от 1кг. без наложен платеж, изпратена от офис на Еконт Експрес до врата на получател или от врата на подател до офис на Еконт Експрес, без такса гориво и пътни условия, която се обявява от Еконт Експрес на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Подходяща е за пратки с тегло от 1 до 50 кг.
 • Към всички пратки потребителите могат да използват безплатно услугатите “Преглед и тест преди плащане на наложения платеж” и “Управление на пратката по телефон”.
 • Може да се възползваш от безплатна опаковка – полиетиленови пликове със следните размери: малък полиетиленов плик – 40/35, голям полиетиленов плик - 55х45 см и полиетиленов чувал – 60х110 см.
 • Пратките се доставят на следващия работен ден от подаването на пратката срещу документ за самоличност на лицето, посочено като получател. Ако лицето е малолетно, пратката се предава на негов родител или законен настойник, или на изрично упълномощено от получателя или настойника му лице.

 

 1. Допълнителни услуги към пратката

 

 • Наложен платеж – когато пратката пътува с тази услуга, ще бъде предадена на Получател само и след като е заплатил посочената от теб стойност на наложения платеж, освен ако не е попълнено разпореждане от Подател в товарителницата: “Разрешавам пратката да се прегледа от Получателя и да плати наложения платеж само ако приеме стоката ми”. В случай, че стоката бъде отказана от Получателя, Еконт Експрес ще  те уведоми как да направиш Разпореждане за промяна в условията на доставка на пратката. При попълнено Разпореждане за връщане на отказана от Получател пратка, стойността на услугата Наложен платеж отпада от дължимата куриерска услуга.
 • Обратна разписка - това е документ, удостоверяващ приемането на пратката от нейния получател с ръчно вписани от него имена и поставен подпис. Допълнителната услуга Oбратна разписка се заплаща допълнително към основната куриерска услуга и е в размер на 3.50 лв. за пратка.
 • Обявена стойност - повишена отговорност на куриера до размера на обявената от подателя стойност с лимит до 10 000 лв. Допълнителната услуга Обявена стойност се заплаща допълнително и оскъпява цената на куриерската услуга с 0.24% от обявената стойност.

 

 1. Как да използвам отстъпката от 10% през OLX?

 

 • Подготви товарителница през секция Доставки -> Пощенска пратка. Ако разполагаш с принтер, може да принтираш товарителницата за по-бърза обработка на данните в офиса на Еконт Експрес, но това не е задължително – достатъчно е да запишеш номера на пратката, за да го представиш в офиса на Еконт Експрес.
 • Занеси пратката в най-близкия офис на Еконт Експрес. Движението на пратката може да проследиш в секция “Моите доставки”.
 • Не е необходимо да опаковаш твоята пратка. Може да я сложиш в безплатните полиетиленови опаковки на Еконт Експрес, които ти гарантират, че съдържанието няма да бъде подменено.
 • Еконт Експрес извършва доопаковане с подръчни материали за негова сметка, а при желание от страна на клиент опаковат изцяло срещу заплащане.

 

За допълнителна информация, моля, свържи се с консултантите на Еконт Експрес на телефон 0 7001 7300 и email: info@econt.com. За актуална информация и подробно описание на услугите на Еконт Експрес можеш да посетиш и тяхната интернет страница ТУК.