Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Доставка между офисите на Еконт"

Повече за услугата "Доставка между офисите на Еконт"

 1. Какво е важно да знаеш за доставките между офисите на Еконт?

 

 • Доставката се извършва от и до офисите на Еконт Експрес, включително Еконтомати, на територията на България, общо над 545 офиса.
 • Пратките се предават от подателя в удобен като местоположение офис на Еконт Експрес и се доставят до удобен за получателя офис.
 • Подходяща е за пратки с тегло от 1 до 50 кг.
 • Минималната цена за услугата е сметната на база тегло на пратката от 1 кг. без наложен платеж и без такса гориво и пътни условия, която се обявява от Еконт Експрес на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Към всички пратки потребителите могат да ползват безплатно услугите Преглед, преглед и тест, Преглед, тест и избор, както и услугата Всички възможни указания.
 • Пратките се доставят на следващия работен ден от подаването на пратката срещу документ за самоличност на лицето, посочено като получател. Ако лицето е малолетно, пратката се предава на негов родител или законен настойник, или на изрично упълномощено от получателя или настойника му лице.
 • Можеш да опаковаш пратката си с фирмените опаковки на Еконт или да използваш собствена опаковка. Видовете опаковки, предлагани от Еконт, и тяхната цена можеш да видиш на следната страница: http://www.econt.com/tariff-firm-pack/
  Отстъпката от 10% не се прилага при избор на фирмена опаковка на Еконт.

 

 1. Допълнителни услуги към пратката 

 

 • Наложен платеж – когато пратката ти пътува с тази услуга, ще бъде предадена на нейния Получател само след като e заплатил посочената от теб стойност на наложен платеж, освен ако не е попълнено разпореждане от Подател в товарителницата: “Разрешавам пратката да се прегледа от Получателя и да плати наложения платеж, само ако приеме стоката ми”. В случай, че стоката бъде отказана от Получателя, Еконт Експрес ще те уведоми как да направиш Разпореждане за промяна в условията на доставка на пратката. При попълнено Разпореждане за връщане на отказана от Получател пратка, стойността на услугата Наложен платеж отпада от дължимата куриерска услуга.
 • Обратна разписка - това е документ, удостоверяващ приемането на пратката от нейния получател с ръчно вписани от него имена и поставен подпис. Допълнителната услуга Обратна разписка се заплаща допълнително към основната куриерска услуга и е в размер на 3.50 лв. за пратка.
 • Обявена стойност - повишена отговорност на куриера до размера на обявената от подателя стойност с лимит до 10 000 лв. Допълнителната услуга Обявена стойност се заплаща допълнително и оскъпява цената на куриерската услуга с 0.24% от обявената стойност.

 

 1. Как да използвам отстъпката от 10% през OLX?

 

 • Подготви товарителница през секция Доставки -> Доставка между офисите на Еконт. Ако разполагаш с принтер, може да принтираш товарителницата за по-бърза обработка на данните в офиса на Еконт Експрес, но това не е задължително – достатъчно е да запишеш номера на пратката, за да го представиш в офиса на Еконт Експрес.
 • Занеси пратката в най-близкия офис на Еконт Експрес или използвай най-близкия Еконтомат с достъп 24/7. Движението на пратката може да проследиш в секция “Моите доставки”.
 • Можеш да опаковаш пратката си с фирмените опаковки на Еконт или да използваш собствена опаковка. Видовете опаковки, предлагани от Еконт, и тяхната цена можеш да видиш на следната страница: http://www.econt.com/tariff-firm-pack/
  Отстъпката от 10% не се прилага при избор на фирмена опаковка на Еконт.
 • Еконт Експрес извършва доопаковане с подръчни материали за негова сметка, а при желание от страна на клиент опаковат изцяло срещу заплащане.

 

За допълнителна информация, моля, свържи се с консултантите на Еконт Експрес на телефон 0 7001 7300 и email: info@econt.com. За актуална информация за услугите на Еконт Експрес можеш да посетиш и тяхната интернет страница ТУК.