Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Our site is currently down for maintenance.

Повече за услугата "Пощенска пратка"

 1. Какво е важно да знаеш за пощенските пратки?

 

 • Доставката се извършва от и до офисите на Еконт Експрес на територията на България, общо над 550 офиса.
 • Пратките се предават от подателя в удобен като местоположение офис на Еконт Експрес и се доставят до удобен за получателя офис.
 • Подходяща е за пратки с тегло от 1 до 20 кг.
 • Минималната цена за услугата е сметната на база тегло на пратката от 1 кг. без наложен платеж и без такса гориво и пътни условия, която се обявява от Еконт Експрес на 1-во число всеки месец, в зависимост от пътните условия, инфраструктурата и цените на горивата в България.
 • Към всички пратки потребителите могат да използват безплатно услугатите “Преглед и тест преди плащане на наложения платеж” и “Управление на пратката по телефон”.
 • Пратките се доставят на следващия работен ден от подаването на пратката срещу документ за самоличност на лицето, посочено като получател. Ако лицето е малолетно, пратката се предава на негов родител или законен настойник, или на изрично упълномощено от получателя или настойника му лице.
 • Може да се възползваш от безплатна опаковка – полиетиленови пликове със следните размери: малък полиетиленов плик – 40х35 см, голям полиетиленов плик -55/45 см и полиетиленов чувал – 60х110 см.
 • При изпращане на пратки с размери над 20 кг. и/или над размери 60х60х60 см., пощенската пратка се третира като куриерска, но отново можеш да ползваш отстъпката за потребители на OLX, както и всички екстри описани по-горе.

 

 1. Допълнителни услуги към пратката 

 

 • Наложен платеж – когато пратката ти пътува с тази услуга, ще бъде предадена на нейния Получател само след като e заплатил посочената от теб стойност на наложен платеж, освен ако не е попълнено разпореждане от Подател в товарителницата: “Разрешавам пратката да се прегледа от Получателя и да плати наложения платеж, само ако приеме стоката ми”. В случай, че стоката бъде отказана от Получателя, Еконт Експрес ще те уведоми как да направиш Разпореждане за промяна в условията на доставка на пратката. При попълнено Разпореждане за връщане на отказана от Получател пратка, стойността на услугата Наложен платеж отпада от дължимата куриерска услуга.
 • Обратна разписка - това е документ, удостоверяващ приемането на пратката от нейния получател с ръчно вписани от него имена и поставен подпис. Допълнителната услуга Обратна разписка се заплаща допълнително към основната куриерска услуга и е в размер на 3.50 лв. за пратка.
 • Обявена стойност - повишена отговорност на куриера до размера на обявената от подателя стойност с лимит до 10 000 лв. Допълнителната услуга Обявена стойност се заплаща допълнително и оскъпява цената на куриерската услуга с 0.24% от обявената стойност.

 

 1. Как да използвам отстъпката от 10% през OLX?

 

 • Подготви товарителница през секция Доставки -> Пощенска пратка. Ако разполагаш с принтер, може да принтираш товарителницата за по-бърза обработка на данните в офиса на Еконт Експрес, но това не е задължително – достатъчно е да запишеш номера на пратката, за да го представиш в офиса на Еконт Експрес.
 • Занеси пратката в най-близкия офис на Еконт Експрес или използвай най-близката до теб “24 Еконт - Автоматична пощенска станция”. Движението на пратката може да проследиш в секция “Моите доставки”.
 • За опаковка на твоята пратка може да използваш също безплатните полиетиленови опаковки на Еконт Експрес, които ти гарантират, че съдържанието няма да бъде подменено.
 • Еконт Експрес извършва доопаковане с подръчни материали за негова сметка, а при желание от страна на клиент опаковат изцяло срещу заплащане.

 

За допълнителна информация, моля, свържи се с консултантите на Еконт Експрес на телефон 0 7001 7300 и email: info@econt.com. За актуална информация за услугите на Еконт Експрес можеш да посетиш и тяхната интернет страница ТУК.