Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Пощенска пратка"

Политика за поверителност

OLX  България – Декларация за поверителност

Последно обновена на 06/08/2019. Предишната версия на Декларацията за поверителност е достъпна тук

Ние сме загрижени за Вашата поверителност и сме длъжни да защитаваме Вашите лични данни. Настоящата Декларация за поверителност (“Декларация”) Ви информира как управляваме Вашите лични данни, Вашите права за поверителност и как законът Ви защитава. Моля, прочетете внимателно тази Декларация, преди да използвате нашите Услуги.

Съдържание

  1. Кои сме ние?
  2. Какви данни събираме за Вас?
  3. Събираме ли данни от деца?
  4. Защо обработваме Вашата лична информация?
  5. Как ще Ви информираме за промени в декларация за поверителност?
  6. Вашите права
  7. Комуникация и маркетинг
  8. С кого споделяме Вашите данни?
  9. Международен пренос на лични данни
  10. Къде съхраняваме Вашите данни и за какъв период?
  11. Технически и организационни мерки за сигурност на обработването
  12. Връзки към сайтове на трети страни
  13. Контакти
  1. Контролен орган за защита на данните


В тази Декларация:

Услуги означава всякакви продукти, услуги, съдържание, характеристики, технологии или функции, и всички свързани уеб сайтове, приложения и услуги, предлагани от нас. 

Платформа означава уебсайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме нашите услуги.

1. Кои сме ние?top

Основният администратор на Вашите лични данни за целите на нашите международни Услуги е OLX Global B.V., дружество с ограничена отговорност със седалище в Taurusavenue 105, 2132 LS Hoofddorp, Холандия. OLX Global BV е дружеството-майка на дружествата от групата OLX, които предоставят услугите си съгласно Общи условия (наричани по-нататък "OLX", "Ние", "Нас" или "Нашата" в Декларацията за поверителност). Тези дружества от групата OLX са администратори на лични данни, по отношение на  местните услуги, които предлагат. Съответните данни за контакт са посочени в раздел 13.

Aдминистратор на Вашите лични данни в България за целите на предоставяне на нашите Услуги в Република България е “Наспърс Класифайдс България” ЕООД, дружество учредено и регистрирано в Република България с ЕИК 175345805 и седалище и адрес на управление в гр. София, п.к. 1000, район Средец, ул. “Ангел Кънчев” №1, ет. 3. 

2. Какви данни събираме за вас?top

2.1.1. Данни, предоставени чрез директни взаимодействия

Регистрация и друга информация относно профила на потребителя

Когато се регистрирате, за да изпозвате нашите Услуги, ние можем да събираме следната информация за Вас:

  • ако се регистрирате чрез Вашия Google профил: ние събираме Вашето име, фамилия и имейл адрес;
  • ако се регистрирате чрез Вашия Facebook профил: ние събираме Вашето име и фамилия, такива, каквито са видими във Facebook профила Ви. В случай, че сте предоставили разрешение на Facebook чрез опцията за поверителност в приложението (която се показва точно преди да се регистрирате на нашата Платформа), ние можем да събираме информация относно Вашия пол, години, имейл адрес, в зависимост от предоставените от Вас разрешения; и
  • ако се регистрирате чрез Вашият телефонен номер: събираме информация относно Вашият телефонен номер.

В зависимост от избора, който сте направили при влизане в нашите Услуги или по време на процеса на участие в нашите Услуги, Вие можете да изберете да предоставите  някои от следните допълнителни лични данни:

  • вашето име;
  • имейл адрес;
  • мобилен телефон;
  • детайли за Вашата кредитна или дебитна карта в случай че желаете да се възползвате от нашите платени услуги, посочени в Общите условия.

Комуникация чрез функцията за чат на нашата платформа

Когато използвате функцията за чат, за да комуникирате с други потребители на Платформата, ние събираме тази информация, която Вие избирате да предоставите на другите потребители чрез тази функция.

2.1.2. Информация, която събираме автоматично, когато използвате нашите Услуги

Когато осъществявате достъп до нашата Платформа или използвате нашите Услуги, ние автоматично събираме следната информация за Вас:

Информация за устройството 

  • Събираме специфична информация за устройството като операционна система, версия, уникални идентификатори. Например, името на мобилната мрежа, която използвате. Свързваме уникалните идентификатори с Вашия OLX профил.

Информация за местоположението

  • В зависимост от разрешенията на устройството Ви, ако публикувате артикул в нашата Платформа, автоматично събираме и обработваме информация за действителното Ви местоположение. Ние използваме различни технологии за определяне на местоположението Ви,  включително IP адрес, GPS, точки за достъп до Wi-Fi и мобилни  точки. Данните за местоположението Ви позволяват да виждате артикули на други потребители, предлагани  близо до вас и  Ви помага да публикувате артикули във вашето местоположение.  В случай че се нуждаем от данни за Вашето местоположение, първо ще Ви бъде визуализиран изскачащ прозорец, който Ви позволява да разрешите или да откажете да ни предоставите достъп до местоположението Ви. Ако откажете да ни предоставите достъп до данните за Вашето местоположение, вие ще имате възможност да използвате Услугите, но с ограничени функционалности. Ако разрешите да имаме достъп до данните за Вашето местоположение, можете да промените предпочитанията си чрез настройките в уебсайта или приложението и да прекратите предоставянето на данни за местоположението ви. За да разберете повече за целите на използването на Вашите данни за местоположение и начините, по които се обработват данните Ви, се запознайте с Чл. 4.2. (ii) от настоящата Декларация.

Данни за потребител и данни за вписване

  • Технически подробности, включително IP адреса  на Вашето устройство, часова зона и операционна система. Също така ще запазим данните Ви за вход в Платформата (дата на регистрация, дата на последната промяна на паролата, дата на последното успешно влизане), типа и версията на браузъра ви.

Данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници

  • Ние събираме информация за Вашата дейност на нашата Платформа, която включва сайтовете, от които достъпвате до нашата Платформа, дата и час на всяко посещение, извършени от вас търсения, реклами или рекламни банери, които сте кликнали, вашето взаимодействие с такива реклами или обяви по време на посещението Ви и реда, в който посещавате съдържанието на нашата Платформа. 

 Бисквитки и подобни технологии

  • Използваме "бисквитки" (“cookies”), за да управляваме сесиите на потребителите, да съхраняваме подбора на предпочитанията Ви, свързани с използван език и да Ви предоставяме подходящи реклами. "Бисквитките" са малки текстови файлове, прехвърлени от уеб сървър на твърдия диск на Вашето устройство. Бисквитките могат да се използват за събиране на датата и часа на посещението на уебсайта, историята на сърфирането в интернет, Вашите предпочитания и потребителското Ви име. Можете да настроите браузъра си да откаже всички или някои "бисквитки" или да ви предупреждава, когато уебсайтовете, които посещавате  задават или имат достъп до "бисквитки". Моля, имайте предвид, че aко деактивирате или откажете "бисквитките", някои части от нашите услуги / Платформа може да станат недостъпни или да не функционират правилно. За повече информация относно "бисквитките", които използваме, моля, вижте нашата Политика относно "бисквитките" и подобни технологии

2.1.3. Данни от трети страни или от публично достъпни източници 

Ние получаваме Ваши лични данни от различни трети страни [и публични източници], както е посочено по-долу: 

i. Конкретни технически данни и информация за използването  на Услугите от доставчици на анализи като Google Аnalyitics, Facebook, Google и други подобни;

ii. Данни, събирани от прочит на бисквитки, данни от рекламни мрежи като например Programmatic Advertising и други подобни;

iii. Публично достъпна, специализирана информация от доставчици на информация за търсене като публични онлайн каталози и директории;

iv. Данни от профили в социални мрежи, когато осъществявате чрез тези  профили достъп до нашите услуги в Платформата.

3. Събираме ли данни от непълнолетни?top

Нашите Услуги не са предназначени за лица, ненавършили  14 години и не събираме лични данни на  лица, ненавършили 14-годишна възраст. В случай, че узнаем, че лице, ненавършило 14 години ни е предоставило лични данни, ние ще ги изтрием незабавно.

4. Защо обработваме Ваша лична информация?top

Ще използваме Вашата информация и лични данни само тогава, когато законодателството ни позволява. Най-често ще използваме Вашите лични данни при следните обстоятелства:

  • Когато трябва да изпълним договор, който сме сключили или предстои да сключим с Вас.
  • Когато е нужно за защита на Ваши законни интереси да подобрим нашите услуги и да Ви осигурим безопасна и сигурна Платформа.
  • Когато сме задължени да спазим законово или регулаторно задължение.

При определени обстоятелства, може да обработваме личните ви данни въз основа на Вашето съгласие. Ако го направим, ще ви уведомим за целта и категорията на личните данни, които ще бъдат обработени в момента, в който искаме Вашето съгласие. 

По-долу излагаме описание на начините, по които използваме Вашите лични данни и кои са правните основания, на коитo се позоваваме, за да го направим. Също така, идентифицираме какви са нашите законни интереси. 

4.1 За осигуряване на достъп на потребителите  и предоставяне на Услуги чрез нашата Платформа.

i. Ако използвате за достъп Вашия мобилен телефон или мейл адрес, ние използваме Вашите име, фамилия, мобилен номер и / или мейл адрес, за да ви идентифицираме като потребител и да осигурим достъп до нашата Платформа.

ii. Ако използвате профила си във Facebook за достъп, използваме Вашето име и фамилия от Facebook профила Ви и мейл адреса, който сте използвали във Facebook, за да ви идентифицираме като потребител на нашата Платформа и да ви предоставим достъп до нея.

iii. Горепосочените регистрационни данни се използват  от нас, за да предоставим нашите Услуги в съответствие с ншите Общи условия.

iv. Използваме Вашия мейл адрес и мобилен номер (чрез SMS), за да Ви направим предложения и препоръки за нашите Услуги, които може да Ви интересуват.  

Ние обработваме горепосочената информация за точно изпълнение на договора ни с Вас и на основание нашия законен интерес за извършване на маркетингови дейности, за да Ви предложим услуги, които може да представляват  интерес за Вас. 

4.2 За да подобрим Вашето потребителско изживяване в Платформата

i. Използваме данни, генерирани от потребителите при преглеждането на уеб страници, за да:  

  • предлагаме отговарящо на изискванията съдържание, като например да ви даваме по-подходящи резултати от търсенето, когато използвате нашите Услуги.
  • определим колко време прекарвате в Платформата и по какъв начин използвате Платформата, за да разберем интересите ви и да подобрим нашите Услуги въз основа на тези данни. Например, може да Ви предложим съдържание, което  да посетите въз основа на съдържанието, което сте разглеждали.
  • наблюдаваме и докладваме за ефективността на кампании на нашите бизнес партньори и за вътрешни  бизнес анализи.   

ii. Използваме Вашите данни за местоположението за следните цели: 

  • да се състави анонимна и обобщена информация за характеристиките и поведението на потребителите на Платформата, включително за целите на бизнес анализа, сегментирането и разкриването на анонимни профили.
  • да подобрим представянето на нашите  Услуги и да персонализираме съдържанието, което насочваме към Вас. Например, с помощта на данните за Вашето местоположение Ви показваме списък с обяви, които са в близост до Вас, за да подобрите потребителския си опит при купуване на артикули. За тази цел услугата Google Maps е интегрирана в нашата платформа. Google Maps се предоставя от нас и Google в качеството ни независими администратори на лични данни. Това означава, че както Google, така и ние, носим отговорност за обработването на данни за вашето местонахождение чрез Google Maps. Ние от OLX няма да обработваме данни за вашето местонахождение за цели, различни от тези, упоменати в настоящата Декларация. От друга страна, Google може да обработва тези данни за свои собствени цели, съгласно политиката за поверителност на Google, достъпна тук. Използването на Google Maps чрез нашата платформа е предмет на Общите условия на Google Maps.
  • да оценяваме и наблюдаваме достъпът Ви до рекламните банери на трети страни, които са видими в  Платформата.  

iii. С помощта на информацията за вход в Платформата, която предоставяте, включваща мейл адрес  и телефонен  номер, ние  отразяваме различните устройства (като настолни компютри, мобилни устройства, таблети), използвани от Вас, за достъп до  Платформата. Това ни позволява да свързваме дейността Ви в Платформата от различни устройства и ни помага да Ви осигурим безпроблемен потребителски опит независимо от това, какво устройство използвате за достъп.

Ние обработваме горепосочената информация въз основа на нашия законен интерес, за да подобрим потребителското преживяване в Платформата и да изпълним напълно нашия договор с Вас. 

4.3.  За да Ви осигурим безопасна и сигурна Платформа  

i. Използваме мобилния Ви номер, данните от  формата за достъп и уникалните идентификатори на устройствата, за да администрираме и защитим Платформата (включително отстраняване на проблем, анализ на данни, тестване, предотвратяване на измами, поддръжка на системата, подкрепа, отчитане и приемане на данни).

ii. Анализираме комуникациите ви, извършени чрез функцията ни за чат за предотвратяване на измами и за насърчаване на безопасността чрез блокиране на спам или обидни съобщения, които може да са ви били изпратени от всеки друг потребител.

Ние обработваме горепосочената информация за пълното и точно изпълнение на съвместния ни договор, за подобряване на нашите Услуги и на базата на нашия законен интерес, за предотвратяване на измами.

5. Как Ви информираме за промени в Декларацията за поверителност?top

Ние може да актуализираме настоящата Декларация за поверителност периодично. Ще публикуваме промените на  тази страница и ще Ви информираме чрез мейл или чрез Платформата. Ако не сте съгласни с извършените промени, имате право да изтриете профила си, като изберете “Настройки на профила”, функцията – “Изтрий профил”. 

6. Вашите праваtop

При определени обстоятелства, приложимото законодателство за защита на данните Ви предоставя определени права, свързани с Вашите лични данни.

Ако желаете да упражните някое от изброените по-долу права, моля, изберете настройките на профила си / настройките за поверителност или се свържете с нас на dpo@olx.bg.

  • Право да поискате  достъп до личните си данни (обикновено наричано "искане за достъп на субекта на данните"). Това право ви дава възможност да получите копие от личните си данни, които съхраняваме и да проверите дали са законно  обработвани.
  • Право да поискате коригиране на личните Ви данни, които имаме за вас. Това право ви дава възможност  да коригирате всички непълни или неточни данни, които имаме за вас. Въпреки това  може да се наложи да проверим точността на новите данни, които ни предоставяте.
  • Право да поискате ограничаване на обработката на личните Ви данни. Това ви дава възможност  да се свържете с нас с искане за преустановяване на  обработката на личните Ви данни в следните хипотези: а) ако искате да докажем точността на данните; б) когато смятате, че  използването на данните от нас е незаконно; в) когато изисквате от нас да съхраняваме данните, дори ако вече нямаме нужда от това, тъй като Ви е нужно да установите, за  да упражнявате или да докажете Ваши претенции; или г) когато сте се противопоставили на използването на Вашите данни, но трябва да проверим дали притежаваме законови основания да ги използваме.
  • Право да поискате заличаване на личните Ви данни. Това право Ви дава възможност да се свържете с нас с искане за  изтриване или премахване на  личните Ви данни, когато няма основателна причина, за да продължим да ги обработваме. Освен това, имате право да поискате да изтрием или премахнем вашите лични данни, когато успешно сте упражнили правото си да възразите срещу обработването (виж, по-долу), когато имате съмнение, че  е възможно да сме обработили вашата информация не в съответствие със законовите изисквания  или от когато се изисква да изтрием личните Ви данни, за да бъдем в съответствие със законовите изисквания. Моля, имайте предвид, че за определени цели може да сме законово задължени да съхраняваме Вашите лични данни  (виж, раздел 10).  
  • Право на възражение срещу обработването на личните Ви данни,  когато е основано  на легитимен интерес (или на такъв на трета страна) и има основание за ваши конкретни интереси, което ви кара да се противопоставите на обработката на личните Ви данни на това основание, като смятате, че обработването нарушава Ваши основни права и и свободи. Имате право да възразите, когато обработваме вашите лични данни за целите на директния маркетинг. В определени случаи можем да докажем, че имаме убедителни легитимни основания да обработваме информацията относно Вас, което отменя вашето право на възражение.  
  • Право да поискате прехвърляне на личните Ви данни към Вас или на трета страна. Ще Ви предоставим или на посочена трета страна, която сте избрали, Вашите лични данни в структуриран, обикновено използван, машинно четим формат. Имайте предвид, че това право се отнася  само за автоматизирана информация, за която първоначално сте предоставили съгласието си да използваме или която сме използвали , за да сключим договор с Вас.
  • Право да оттегляте вашето съгласие за обработването на личните Ви данни имате по всяко време. Това не засяга законосъобразността на обработката, която вече сме извършили на основание  предварително дадено Ваше съгласие.  

Обикновено не се изисква такса: Нямате задължение за плащане на  такса за достъп до личните Ви данни (или за упражняване на някое от другите Ви права). Въпреки това, може да наложим разумна такса, ако молбата Ви е очевидно неоснователна, повтаряща се или прекомерна. Може да откажем да изпълним искането Ви при тези обстоятелства.  

Срок за отговор: Ще направим всичко възможно, за  да отговорим на всяко легитимнo исканe в рамките на два месеца от подаването му. В случай че искането Ви е особено сложно или сте направили няколко искания, изпълнението може да ни отнеме повече от два месеца,. В този случай ще ви уведомим и ще Ви държим в течение.  Освен това, имате право да подадете жалба по всяко време до Комисията за защита на личните данни, както е посочено в раздел 13.

 Преди да подадете жалба до Комисията за зашита на личните данни, бихме искали да се запознаем с Вашите основания за жалба и претенции и да направим всичко възможно, за да ги разрешим. Моля, обърнете се към нашия Oтдел за поверителност, като пишете на dpo@olx.bg.

7. Комуникации и маркетингtop

Ще се свържем с вас чрез мейл, чрез SMS или чрез известие във връзка с нашите Услуги / Платформа, за да потвърдим регистрацията Ви, за да Ви информираме в случай, че обявата Ви е станала активна /изтекла, както и за други съобщения за във връзка с Услугите ни. Тъй като е наложително да Ви предоставяме такива съобщения, може да не е предоставена възможност да откажете тяхното получаване.

Можете да поискате да спрем  да ви изпращаме маркетингова комуникация по всяко време, като кликнете върху връзката за отказване в имейла или в изпратения до Вас SMS или като промените настройките за комуникация в профила си. В случай че имате проблем с промяната на настройките, моля свържете се с нас чрез контактната форма.

Може да получавате маркетингови съобщения от нас, в случай чe:

  • сте поискали такава информация от нас;
  • използвате Платформаta или Услугите;
  • предоставили сте вашите данни, когато сте реализирали участие в конкурс, организиран от Платформата; или
  • сте регистрирани за промоция.
8. С кого споделяме Вашите данни?top

Може да споделяме Вашите лични данни с трети страни, изброени по-долу за целите, посочени в раздел 4.

Филиали на компанията: Може да споделяме вашите лични данни с други филиали от групата OLX, които се намират в рамките на и извън ЕИП и да ни оказват съдействие  при предоставянето на бизнес операции като подобрения на продуктите, помощ за клиентите и механизъм за откриване на измами. Всяко споделяне на лични данни в рамките на групата дружества OLX, разположени извън Европейското икономическо пространство ("ЕИП"), винаги ще бъде обект на гаранции, описани в раздел 9, или на споразумение за прехвърляне на данни, което ясно определя задълженията на страните и осигурява подходящи технически и организационни мерки за защита на вашите данни. 

Доставчици на услуги от трети страни: Използваме доставчици на услуги от трети страни за предоставянето на определени части от нашите Услуги, като например устройства за съхранение в “cloud” като Amazon Web Services или Microsoft Azure. Доставчиците на услуги може да се намират в или извън ЕИП.  

Провеждаме проверки на нашите доставчици на услуги от трети страни и изискваме от тях да спазват сигурността на вашите лични данни и да се отансят към тях в съответствие със законовите изисквания. Не позволяваме на доставчиците на услуги от трети страни  да използват Вашите лични данни за собствени цели и единствено  им позволяваме да обработват Вашите лични данни само за определени цели и в съответствие с нашите указания.

Доставчици на реклами и анализи: С цел да подобрим Услугите си, понякога ще споделяме неподлежащатата на идентифициране информация с доставчиците на анализи, които ни помагат да анализираме как потребителите използват Платформата / Услугите. Споделяме информацията си с тях в неподлежаща на идентифициране на субектите форма за наблюдение и отчитане на ефективността на предоставяните  кампании на нашите бизнес партньори и за анализ на самия бизнес.  Тази информацията може да включва идентификатори на бисквитки, (съкратен) IP адрес, URL на препратки, както и информация за браузъра и устройството Ви. Ние си партнираме с доставчици на рекламa, които са членове на Interactive Advertising Bureau (IAB) и са изброени тук: https://advertisingconsent.eu/vendor-list/. За да контролирате и управлявате своите настройки за реклама, посетете страницата с настройки, достъпна чрез връзка във футъра на нашия уебсайт. За повече подробности относно нашите рекламодатели и доставчици на анализи, моля, вижте нашата Политика относно "бисквитките" и подобни технологии

Правоприлагащи органи, регулатори и други: Можем да разкрием вашите лични данни на правоприлагащи органи, правителствени или публични органи и други подобни на трети страни, за да спазим всички законови или регулаторни изисквания. 

Можем да продаваме, прехвърляме или обединяваме части от нашия бизнес или от нашите активи. Има вероятност  да придобием други фирми или да се слеем с тях. Ако настъпят тези промени в нашата дейност, новите собственици могат да използват личните Ви данни по същия начин, както е описан в настоящата декларация за поверителност.

Публично достъпна информация: Когато публикувате артикул за продажба чрез нашите Услуги, можете да изберете да направите определена лична информация видима за други потребители на Платформата. Това може да включва Вашето име, фамилия, имейл адрес, местоположение и номер за контакт. Моля, имайте предвид, че всяка информация, която предоставяте на други потребители, винаги може да бъде споделена от тях с трети лица, така че, направете това по своя преценка и на свой риск. 

9. Международни трансфериtop

Всеки път, когато прехвърляме вашите лични данни извън ЕИП, ние гарантираме, че  се предоставя подобна степен на защита, като се гарантира прилагането на поне една от следните предпазни мерки:

Можете да получите копие за въведените гаранции, като се свържете с нас чрез формата за контакт.

10. Къде съхраняваме Вашите данни и за какъв период от време?top

Данните, които събираме за вас, ще бъдат съхранявани и обработвани както във, така и извън ЕИП на защитени сървъри, за да се осигури възможно най-добрият потребителски опит на потребителите. Например: за бързо създаване на уебсайтове или мобилни приложения.

Ще запазим Вашите лични данни само толкова дълго, колкото е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително за целите на съответствие със законови, счетоводни или отчетни изисквания.

За да определим подходящия период на запазване на личните Ви данни, ние вземаме предвид количеството, естеството и чувствителността на личните Ви данни, потенциалния риск от вреди от неразрешено използване или разкриване на Вашите лични данни, целите, за които обработваме Вашите лични данни и дали можем да постигнем тези цели чрез други средства и приложимите законови изисквания.

Ако Вашият профил не е бил активен за период, по-дълъг от 24 месеца, ние ще изтрием профила Ви, включително всички Ваши лични данни, съхранявани в профила. Това означава, че няма да имате достъп до този профил и няма да можете да го използвате.

В случай, че имате въпроси относно периода на съхранение на Вашите лични данни, моля свържете се с нас чрез формата за контакт

11. Технически и организационни мерки за сигурност при обработкатаtop

Цялата информация, която получаваме за Вас, се съхранява на защитени сървъри и сме изпълнили технически и организационни мерки, които са подходящи и необходими за защита на Вашите лични данни. OLX непрекъснато оценява сигурността на своята мрежа и годността  на своята програма за вътрешна информационна сигурност, която е предназначена да: (a) спомага за защитата на Вашите данни от случайни или незаконни загуби, достъп или разкриване; (б) идентифицира разумно предвидими рискове за сигурността на мрежата на OLX в) минимизира рисковете за сигурността, включително чрез оценка на риска и редовно тестване. Освен това гарантираме, че всички данни за плащанията са кодирани чрез SSL технология.

Моля, имайте предвид, че въпреки предприетите от нас мерки за защита на Вашите данни, прехвърлянето на данни през Интернет или други отворени мрежи никога не е напълно защитено и съществува риск личните Ви данни да станат достъпни до неупълномощени трети страни.

12. Линкове, насочващи към сайтове на трети страниtop

Платформата може да съдържа връзки към уебсайтове или приложения на трети страни. Ако кликнете върху някоя от тези връзки, имайте предвид, че всеки  сайт има собствена политика за поверителност.  Не контролираме тези уебсайтове /приложения и не носим отговорност за техната пoлитика. Когато напускате  Платформата, Ви препоръчваме да прочетете съобщението за поверителност на всеки уебсайт, който посещавате.

13. Контактtop

За допълнителна информация или за упражняване на Вашите права, моля проверете настройките на Вашия профил/поверителност или се свържете с нас на имейл: dpo@olx.bg  или чрез Помощния център в нашата платформа. Освен това може да се свържете с Администратора на данни за местните услуги на следния адрес: София 1000, област Средец, ул. "Ангел Кънчев" №1. "Наспърс Класифайдс България" ЕООД.

14. Орган за защита на даннитеtop

Основен надзорен орган е: 

“Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit”

За местни въпроси, свързани със защитата на лични данни, Вашият местен надзорен орган е:

Комисия за защита на лични данни  

Адрес: София , 1592, бул. “Цветан Лазаров” 2

Тел.: 
- За справки по постъпили жалби, сигнали и въпроси: 02/91-53-519; факс 02/91-53-525; 
- За консултации по прилагането на Регламент (ЕС) 2016/679 и на националното  законодателство за защита на личните данни: 02/91-53-555

Уебсайт: http://www.cpdp.bg/