Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Доставка между офисите на Еконт"

Каква е логиката за публикуване на обяви

В OLX публикуването на обяви до определен брой е безплатно. За да разбереш
по-добре логиката за публикуване на обяви в платформата, отдели минута и изгледай видеото: 

 

Какво още трябва да знаеш за логиката:

 • Лимитът, с който разполагаш важи за брой публикувани нови обяви, а не за брой активни обяви;
 • В случай, че деактивираш или изтриеш дадена обява преди изтичане на нейната валидност (30 дни), то до изтичане на 30 дневния период от нейното публикуване, няма да имаш възможност да добавиш нова на нейно място. Всяка следваща обява ще се счита за нова и ще бъде приспадана от твоя лимит;
 • Броят на допълнителни нови обяви в пакетите се прибавя към броя безплатни нови обяви, с които разполагаш. 
 • Винаги първо се изразходват позициите от закупения пакет, а след това тези от безплатния лимит, т.е. при наличен пакет и безплатни позиции, новата обява ще бъде приспадната от позициите в пакета. 
 • Можеш да закупиш допълнителна платена обява във всички категории многократно;
 • Срокът, в който обявата е активна остава 30 дни, дори и след изтичане на платения пакет;
 • Можеш да закупиш няколко пакета от обяви, които могат да се използват с натрупване.

 

 

Мога ли да редактирам вече публикувана обява?

 • Винаги можеш да редактираш вече публикувана обява (например: нова цена или допълнително описание), но всички промени трябва да бъдат в съответствие с Общите условия на OLX;
 • В случай, че редактираш напълно своята обява (например когато става въпрос за друг продукт или услуга), то тя може да бъде изцяло премахната от OLX;
 • Уникалността на обявите повишава качеството, мнението и реакциите от страна на потенциалните купувачи, а с това и възможността за повече сделки.

 

Какво се случва, ако обявата ми бъде изтрита от модератор?

В случай на изтрита обява от модератор преди изтичане на нейната валидност, няма да имаш възможност да добавиш нова на нейно място преди изтичане на 30-дневния период. Всяка следваща обява ще се счита за нова и ще бъде приспадана от твоя лимит.

 

Какъв е срокът, в който платените пакети са валидни?

 • Срокът за публикуване на обяви остава непроменен - 30 дни. Например: ако си закупил пакета на 1ви септември и до 10ти септември публикуваш всичките си обяви - те ще останат активни за срок от 30 дни от датата на публикуването им. Моля, имай предвид, че всички обяви в рамките на закупения пакет могат да бъдат публикувани в рамките на 30 дни от датата на закупуване на пакета. Единственото изключение е за категория Работа, където срокът на валидност на платените пакети е 90 дни.
 • В случай, че не си публикувал всичките си обяви в този период, те няма да бъдат налични в профила ти. Например: ако си закупил пакет от 5 допълнителни обяви на 1 септември, то трябва да публикуваш всичките си обяви до 30 септември. За твое удобство всички публикувани обяви в този период (1-30 септември) ще бъдат активни 30 дни след датата на публикуване на обявата и няма да изтекат, когато изтече пакетът.

 

Мога ли да закупя само една допълнителна обява?

Да, ако обявите, с които разполагаш не са достатъчни, можеш да закупиш и само една допълнителна обява многократно.

 

Как да разбера, че съм достигнал лимита от безплатни обяви?

Ако броят на активните обяви в категорията е достигнат, ще видиш в секцията “Моите обяви” синя лента в горната част. Чрез натискане на бутона “Детайли”, ще видиш в кои категории си достигнал лимита.

 

Какво трябва да знам за публикуването на обява?

 • Можеш да публикуваш своите уникални обяви за период от 30 дни, за категория Работа - 90 дни.
 • Ако имаш публикувана обява (безплатна или платена) и я премахнеш преди края на нейната валидност (30 дни), на нейно място ще можеш да публикуваш нова обява след 30 дни, считано от датата, на която е публикувана предходната ти обява.
 • Публикуването на уникална обява за период от 30 дни прави процеса по търсене от страна на купувачите по-ефективен и следователно това може да увеличи твоите продажби в OLX.