Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Доставка между офисите на Еконт"

Как да подадеш сигнал за нередност?

Screen_Shot_2018-08-07_at_11.47.30.png

Всеки ден в OLX се публикуват хиляди обяви. За да поддържаме качествено съдържание на сайта, във всяка една обява е добавен бутон „Докладвай за нередност“.  

 

Capture.PNG

 

Чрез него потребителите на сайта могат да ни сигнализират за нередности. Администраторите преглеждат всеки сигнал и предприемат действия в съответствие с Общите условия на платформата. Има пет причини за нередност, от които потребителят може да избере:

 

Спам: нежелано и неподходящо съдържание.

Грешна категория: обявата е публикувана в грешна категория/ с грешни параметри.

Забранен артикул / услуга: артикулът или услугата, които се предлагат в обявите, са включени в списъка за забранени артикули.

Неактуална обява – артикулът вече е продаден или посочените данни за контакт в обявата са грешни.

Измама/съмнение за измама - Когато имаш съмнение, че има някаква нередност по обявата или профила. Ще сме ти благодарни, ако ни дадеш малко повече информация за доклада си, какъв е точно типа на измамата или защо мислиш, че е обявата е измамна или е с цел измама.

Екипът на OLX ежедневно контролира качеството на публикуваните обяви в сайта. Възможно е да се забавим с проверката на докладваните обяви, в зависимост от количеството на сигналите. 

 

За да сигнализираш за  нарушение на авторските права (за снимка, търговска марка и т.н.), моля, пиши ни чрез формата за контакт и ни изпрати:

 

- оригиналните необработени файлове на твоите снимки използвани в чужда обява като ни посочиш нейния номер/линк.

- свидетелство за регистрацията на съответната марка, ако си неин собственик. Посочи ни обявите, в които са публикувани артикулите нарушаващи правата ти.

 - пълномощно за представителни права върху марката и свидетелство за нейната регистрация, ако си представител на собственика на марката. Посочи ни обявите, в които са публикувани артикулите нарушаващи правата ти.