Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Доставка между офисите на Еконт"

Правила и съвети за публикуване на обяви в категория Недвижими имоти

Всеки потребител на OLX.bg следва да спазва нашите общи правила за публикуване на обяви, които са валидни за всички категории в платформата. Всяка публикувана обява трябва да отговаря изцяло на Общите условия за използване на OLX. В допълнение, потребителите, които публикуват обяви в категория Недвижими имоти, е редно да обърнат специално внимание на следните няколко изисквания, с които целим подобряване на съдържанието в категорията и улеснение при търсенето на имоти. 

 1. Достоверност на имота - OLX не толерира публикуването на обяви за недвижими имоти, които не отговарят на публикуваните в обявата описание, снимки и адрес на имота. Обяви с цел събиране на потребителска база от купувачи/заинтересовани лица, които съдържат несъществуващи, фалшиви или “току-що” отдадени или продадени имоти не са позволени. Всички обяви, свързани с недвижими имоти, трябва да бъдат поддържани актуални, точни и достоверни по всяко време, в което обявата е активна. Съветваме пoтребителите своевременно да премахват от платформата обявите за имоти, които вече не са актуални, отнасят се за имоти, които вече са закупени или отдадени под наем.

Публикуването на обяви за имоти в платформата без знанието и изричното съгласие на собствениците им е в разрез с правилата на OLX. 

2. Обява от частно или бизнес лице - Всеки потребител има право на една безплатна обява независимо дали е частно или бизнес лице. Всяка обява, от своя страна, трябва да съдържа информация за един имот. 

 Публикуването на обяви от агенти на недвижими имоти (бизнес потребители) като частни лица (собственици) не отговаря на правилата на платформата.

3. Категория - публикувай обявата си в правилната категория. Съдържанието на обявата трябва да отговаря на категорията, в която тя е публикувана, в противен случай OLX си запазва правото да я премести или премахне от платформата. 

4. Заглавие - Заглавието на обявата трябва да описва ясно и еднозначно предлагания обект, с цел по-лесното откриване от търсачката на платформата: 

          Съветваме те още в заглавието да отбелязваш: 

  • Тип на имота - къща, апартамент, студио, парцел, търговски обекти - складове, магазини и т.н; 
  • Квадратура и етажност на имота;
  • Вид на сделката - под наем или покупко-продажба;
  • Населено място/квартал на имота, който предлагаш;

 5. Описание и параметри - с цел успешна и по-бърза сделка те съветваме възможно най-изчерпателно да описваш параметрите на предлагания имот, като следваш стъпките във формата за публикуване на обява в съответната подкатегория в Недвижими имоти. Използвай полето за Описание, за да допълниш всичко останало. 

 6. Цена - Посочената цена в обявата трябва да е крайна, с включен в нея ДДС, в евро или лева. Не е позволено публикуването на обяви с цена само за квадратен метър/декар или обявена цена в лева, с реална такава в евро, с цел подвеждане на потребители.

 7. Снимки - Добавяй само снимки на конкретния имот, за който се отнася обявата. OLX те съветва да добавяш повече на брой снимки и максимално да илюстрираш имота, който предлагаш. Например, добавай снимки на всички стаи и по-важните детайли в нея, ако публикуваш апартамент/къща. Старай се снимките ти да са на фокус, ясни и добре осветени.

  Не са позволени: 

  • Снимки на имоти от други платформи или свалени от интернет снимки на несъществуващи обекти или имоти, които реално не се намират на конкретно отбелязаната локация; 
  • Снимки, картинки от интернет, stock снимки; 
  • Снимки в рамки, фото колажи; 
  • Снимки с водни знаци или снимки с лога на конкурентни платформи; 

 Пример за обява: 

laptop_mockup1.png

laptop_mockup2.png

laptop_mockup3.png

8. Местоположение на имота - във формата за публикуване на обяви отбелязвай точното и реално местоположение на имота. Обяви с подвеждаща информация за местоположение, вкл. разминаване между реалната локация на имота и местоположението, отбелязано в обявата, ще бъдат премахвани от платформата. 

 9.  Комуникация с купувачи, заинтересовани лица: 

 Обърни специално внимание на тази точка. 

Платформата за обяви OLX предоставя на своите потребители няколко начина, по които те биха могли на комуникират. Основният такъв е през лични съобщения на платформата. Ако нямаш възможност да отговаряш на съобщенията, които получаваш по обявата си, препоръчваме да отбележиш това в обявата и да оставиш телефонен номер, на който заинтересован купувач/наемател да осъществи връзка с теб. 

 

Неотговарянето на потребителски запитвания, нито по чат, нито по телефон е сериозна предпоставка да се усъмним в достоверността на обявата и имота, който предлагаш. Последваща стъпка от наша страна би била премахване на обявата от платформата и блокирането ти от OLX.

 

* Още съвети за успешни сделки можеш да намериш тук

* Качване на обяви с Api и Estate Assistant: Ако публикуваш голям брой обяви, можеш да го правиш наведнъж, по-лесно и бързо, чрез Open APi.  Open APi е публично достъпен интерфейс, който ще ти даде достъп до всички функционалности на платформата, без да е необходимо да oтделяш допълнително време.

** Следва да имаш предвид че OLX не е страна по сделките, сключвани между потребителите, не играе роля на посредник между страните по сделката и не изпълнява функции на агенция или брокер за недвижими имоти. OLX не носи никаква отговорност за отношенията, свързани с или произтичащи от сделките за недвижими имоти, сключвани между потребителите.