Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Our site is currently down for maintenance.

Публикуване на много обяви наведнъж чрез XML импорт

Ако си запознат с XML файловете и всеки месец публикуваш много обяви в OLX (използвайки някой от големите пакети с допълнителни обяви), сега можеш да го правиш много по-лесно. Вместо да публикуваш обяви една по една, използвайки нашата форма за публикуване, вече можеш просто да добавиш един или повече XML файлове съдържащи десетки обяви, които желаеш да публикуваш в OLX.


Как работи?

  • Първо е необходимо да свалиш темплейта за категорията, в която желаеш да публикуваш обявите си. Важно е да знаеш, че ако искаш да публикуваш много обяви, например в 3 различни категории, е необходимо да свалиш XML темплейтите за 3 различни категории. След като си свалил необходимите темплейти, попълни ги с необходимата информация и след това ги добави в акаунта си. Можеш също да свалиш и примерния файл, където има примери как да създадеш своя XML файл.
  • Подготвили сме детайлно описание с примери, които ще ти помогнат да създадеш твоя XML файл.
  • След като си попълнил XML файла с необходимата информация отиди в секция "XML импорт" в "Моят профил" и кликни върху бутона "Добави XML файл". Процесът може да отнеме няколко минути в зависимост от големината му и след като приключи ще видиш обновеният статус вдясно на страницата.
  • В случай, че някои обяви не са публикувани след приключване на процеса, ще имаш възможност да провериш причината като кликнеш на текста, показващ колко грешки има в импорта, намиращ се вдясно в колоната "Статус". Провери описанието, поправи грешките и добави файла още веднъж. Не е необходимо да премахваш информацията за обявите, които са добавени успешно.
  • Обявите, публикувани чрез XML файл се публикуват веднага. Единственото изключение е когато нямаш достатъчно обяви в твоя активен пакет. В този случай съответното количество обяви ще бъдат публикувани, но останалите ще попаднат в секцията "Изчакващи" (можеш да ги активираш веднага след като закупиш пакет с необходимото количество обяви).
  • Искаш да обновиш списъка с обявите публикувани чрез XML файл? Лесно е! Просто трябва да обновиш XML файла на твоя компютър, след което да го добавиш отново в своя профил. Запомни, че не трябва да променяш ID-то на обявата ("external_ID") - ние използваме това поле, за да разпознаем дали искаш да публикуваш нова обяви или да редактираш вече съществуваща.
  • Важно е да знаеш, че можеш да използваш XML файловете само за да публикуваш нови обяви или да редактираш вече съществуващи. В случай, че желаеш да изтриеш или промотираш много обяви наведнъж, можеш да го направиш от секция "Моят профил", но не и през XML файла.

 

Полезно: тук можете да намерите информация за ID-тата за градове и квартали.