Свържи се с нас

Добави обява

Свържи се с нас

Логика за публикуване на обяви
"Доставка между офисите на Еконт"

Заявка за достъп

Какво представлява заявката за достъп до данни?
Правото на дадено лице да получи достъп до всякаква информация, отнасяща се до него, която се съхранява от OLX. С други думи, правото да получи потвърждение от администратора дали личните данни, свързани с него, се обработват.

Как да изпратя заявка за достъп до личните ми данни?
Тази опция ще намерите в настройките на профила си.
Моля, имайте предвид, че тази опция е налична само за регистрирани потребители.
Заявлението може да бъде подадено през линка "ДОСТЪП ДО ДАННИ". След като използвате тази опция, ще получите потвърждение. Данните Ви ще бъдат предоставени в рамките на 30 дни след подаване на заявлението. Споделянето на данни може да отнеме повече време, в случай, че искането Ви е по-сложно за изпълнение или изисква използването на специални технически средства ще бъдете информирани за допълнителното време за подготовка на данните, надвишаващо 30 дни. Ако се нуждаем от допълнителна информация, за да подготвим данните, да идентифицираме потребителя, ние ще се свържем с Вас незабавно. В този случай ще изчакаме да получим допълнителна информация от Вас, преди да започнем обработването на заявката Ви. Ако имате допълнителни въпроси или проблеми във връзка с този процес, моля, свържете се с нас чрез формата за контакт.

 

0.PNG
3.PNG

 


Трябва ли да посоча причините поради, които искам да имам достъп до информацията, относно която изпращам запитване?
Нямате задължение да посочвате причините за упражняването на Вашите права, но за нас ще бъде от полза, ако го направите, за да Ви насочим най-правилно към желания от Вас резултат.
Какви данни мога да получа? Имате право да бъдете уведомени, ако определени лични данни се отнасят за Вас. В тези случаи имате право да получите:
- копие на информацията в постоянна форма
- описание на данните, цел на обработката на посочените данни и информация относно третите страни, с които OLX споделя данните относно Вас (по-специално, получатели в трети страни или международни организации);
- очакван период на съхранение на личните Ви данни (ако не е възможно да се определи това време - ще получите информация за критериите, използвани за определяне на този период),
- логиката, използвана за автоматизирано вземане на решения въз основа на наличните данни (ако сте поискали конкретно тази информация).
Освен това ще бъдете информирани за:
- правото да поискате от OLX поправянето или изтриването на вашите лични данни или да поискате ограничаването на обработката на вашите лични данни; или да се противопоставите срещу това обработване.
- правото да подадете жалба до Комисията за защита на лични данни.


Може ли OLX да задържи споделянето на данни?

Възможно е OLX да получи заявление, подадено от Ваш законен представител или изрично упълномощено от Вас лице. В тези случаи задължение на третата страна е да предостави доказателство/а, от които произтичат твърдените от нея права.

Може ли OLX да откаже да ми разкрие данни?

Това не би трябвало да се случи, но ако OLX пропусне или забави изпълнението на Вашето искане, моля не се колебайте да се свържете с нас през формата за контакт. Пропускът или забавянето може да се дължат на технически причини. Нашето желание и задължение е да отговорим на всяко Ваше искане във връзката с правата Ви като субект на данни съгласно приложимото законодателство.


Има ли такси?
Не. Всякаква комуникация и всяко действие, предприето вследствие на Вашето искане/заявка, се предоставя безплатно. Въпреки това, когато такива искания са явно неоснователни или прекомерни, OLX ще има право:
- да налага разумна такса, като вземе предвид административните разходи за предоставяне на информация или комуникация или за предприемане на исканото действие; или
- да откаже да предприеме действия по искането